ΠΙΣΩ
Δίπλες

«Δίπλες Με Κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας, Μέλι , Σουσάμι Και Πετιμέζι»


Συνταγή CHEF Δόξης Μπεκρής, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2014


Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε χτυπώντας τα ασπράδια, μαρέγκα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια και το αλάτι. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (όσο πάρει) ανακατεύοντας με το χέρι. Ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια και ετοιμάζουμε ένα ζυμάρι ελαφρώς σκληρό, το οποίο αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά. Κόβουμε τα φύλλα σε διάφορα σχήματα, λωρίδες ή τετράγωνα και τα τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με άφθονο καυτό λάδι. Με το νερό, το μέλι και το πετιμέζι κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι και βουτάμε τις Δίπλες ενώ είναι ζεστό. Χτυπάμε την μυζήθρα με την άχνη ζάχαρη για να γίνει κρέμα.


ΥΛΙΚΑ (1)

Αυγά

120g

Αλεύρι

330g

Ζάχαρη

4.2g

Ελαιόλαδο

4.5g

Καρύδι

50g

Μέλι

100g

Νερό

80g

Πετιμέζι

40g

Σουσάμι

10g

Άχνη ζάχαρη

40g

Μυζήθρα

100g

Σύνολο

879g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

812g


Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5)

 

ΥΔ/100g


ΥΔ/100g

μαγ.

ΠΡ/100g


ΠΡ/100g

μαγ.

ΛΙΠ/100g


ΛΙΠ/100g

μαγ.

Δ.Ι/100g


Δ.Ι./100g


Αυγά

1,9

0.3

11,5

1.8

11,1

1.7

0

0

Αλεύρι

72,3

31

10,3

4.4

0,7

0.3

3,2

1.3

Ζάχαρη

100

0.5

0

0

0

0

0

0

Ελαιόλαδο

 

 

 

 

99,9

0.58

 

 

Καρύδι

13.7

0.9

65.2

4.3

15.2

01

6.7

0.2

Μέλι

84,5

11

1,8

0.23

 

 

 

 

Πετιμέζι

74,7

3.9

0

0

0

0

0

0

Σουσάμι

16,9

0.2

17,2

0.22

51,2

0.7

8

0.09

Άχνη ζάχαρη

99.77

5.16

0

0

0

0

0

0

Μυζήθρα

2.9

0.4

13.6

1.7

4.2

0.5

 

 

Σύνολο

 

53.4

 

12.6

 

4

 

1.6


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)

 

 

 

Kcal/100g

353

Υδατάνθρακες (g)

53.4

Λιπίδια (g)

4

Πρωτεΐνη (g)

12.6

Διαιτητικές ίνες (g)

1,6


Υλικά:

 


  • Αυγά 2τεμ
  • Αλεύρι 330γρ
  • Αλάτι 1/3  κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 1κουταλάκι του γλυκού
  • Λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Βανίλια φρέσκια ½ τεμ
  • Καρύδι τριμμένο 50γρ
  • Κανέλα 1 πρέζα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Μέλι 100γρ
  • Νερό 80γρ
  • Πετιμέζι 40γρ
  • Σουσάμι 10γρ
  • Φρέσκια μυζήθρα 100γρ
  • Άχνη ζάχαρη 40γρ 
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)