ΠΙΣΩ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΡΜΗ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 75 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασολάκια με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια (αφού τα έχουμε κόψει σε κύβους) σε λίγο νερό και ελαιόλαδο. Αφού κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το πιπέρι. Ακολουθούν οι σκόρτσιες με το λίπος. Τελευταία προσθέτουμε την άρμη και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου δέσει (γίνει παχύρευστη η σάλτσα).

Διατροφική αξία:
Τα πράσινα φασολάκια έχουν φτωχό θερμιδικό περιεχόμενο, αλλά με μεγάλη διατροφική αξία, διότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και Α (προστασία από αθηροσκλήρωση), βιταμίνη Κ (απαραίτητη για την σωστή πήξη του αίματος), μαγγάνιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και σίδηρος. Πρόσθετα περιέχει φυτικές ίνες, μαγνήσιο, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, φώσφορο, αρκετές πρωτεινες και νιασίνη. Συγκεκριμένα η φυτικές ίνες, το φυλλικό και το μαγνήσιο έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες και προσθετα το μαγνήσιο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή:Περικλής Κανελλόπουλος

Υλικά


• 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
• 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
• 1 ντομάτα
• 2-3 κολοκυθάκια φρέσκα
• 2-3 σκόρτσιες με το λίπος τους (παστό-τσιγαρίδες)
• 1 πιάτο βαθύ άρμη
• Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)