ΠΙΣΩ
ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 12 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις άγριες αγκινάρες. Τις βράζουμε πολύ λίγο και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τις αγκινάρες, ελαφρώς. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο και χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε την ομελέτα μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμόνι.



Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμα που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, σε βιταμίνη Α και Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.


Πηγή: Κυριακέα Βούλα

Υλικά

• Αγκινάρες άγριες
• Αυγά
• Δυόσμος
• Αλάτι, πιπέρι
• Λεμόνι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)