ΠΙΣΩ
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 30 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη κατσαρόλα να τηγανιστεί το αρνάκι, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια (με το νερό του ) για 10’. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και τέλος τις αγκινάρες. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για 15’ περίπου. Αφού έχουν τσιγαριστεί καλά, ρίχνουμε στη κατσαρόλα μας 2 ποτήρια χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για ½ ώρα. Αφού τελειώσει το μαγείρεμά μας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά (χωριστά κρόκος, ασπράδι), λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και το χυμό από τα 2 λεμόνια.

Σημείωση: Το σερβίρουμε, ψιλοκόβοντας στο πιάτο μας φρέσκο άνηθο, καρύδια και φέτα.

Διατροφική αξία:
Το αρνί περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και μεγάλη ποσότητα κορεσμένου λίπους. Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, σε βιταμίνη Α και Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Πηγή: Καλλιρρόη Πετροπούλου

Υλικά

• Αρνάκι μπούτι Ταϋγέτου (1,5 κιλό)
• Καρδιές αγκινάρας Μικρομάνης (1 κιλό)
• Μεσσηνιακό ελαιόλαδο (½ ποτήρι)
• Κρεμμύδια ψιλοκομμένα (6 ολόφρεσκα)
• Άνηθο ψιλοκομμένο (2 ματσάκια)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 2 αυγά
• 2 λεμόνια
• 2 καρύδια
• Ελάχιστη φέτα σε τετράγωνα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)