ΑΓΓΟΥΡΙ
ΑΓΓΟΥΡΙ
Το αγγούρι ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το κολοκύθι. Ήταν πολύ δημοφιλές ήδη από την αρχαιότητα στους πολιτισμούς της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης, όπου χρησιμοποιούνταν και για τις θεραπευτικές ιδιότητες του στο δέρμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Το αγγούρι αποτελείται κυρίως από νερό, σε ποσοστό 95%. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία βελτιώνουν τα δερματικά εξανθήματα και μειώνουν τα οιδήματα. Η φλούδα του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ περιέχει την ουσία silica, η οποία είναι βασικό συστατικό για τον συνδετικό ιστό. Για τον λόγο αυτό συστήνεται πολλές φορές η τοπική χρήση (με τη μορφή κομπρέσας) για την θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως πρήξιμο στα μάτια, ήπια εγκαύματα και δερματίτιδες. Η καθημερινή κατανάλωση του λαχανικού αυτού είναι μία καλή επιλογή για την κάλυψη των αναγκών μας σε υγρά, και σε φυτικές ίνες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • Hill A, 2002, Developmental issues in attitudes to food and diet, Proceedings of the Nutrition Society, 61,σελ. 259-266
  • USDA National Nutrient Database, www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/ search/,
  • Food and Drug Administration Center for Food Safetyand Applied Nutrition Dietary Message about Fruits andVegetables, http://www.cfsan.fda.gov/~dms/labdg.html, τελευταία προσπέλαση 17/2/2013
  • Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, 2004, ‘Πίνακες Διατροφικής Σύνθεσης’
    http://www.hhf-greece.gr/tables/FoodItems.aspx?l=el ,τελευταία προσπέλαση 17/2/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)