ΠΙΣΩ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΨΗΤΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 20 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα μας και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.


Σάλτσα: Λαδολέμονο με ρίγανη

Διατροφική αξία:
Ο γαύρος αποτελεί βασική πηγή πρωτεϊνης και είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Ανήκει στα ψάρια με χαμηλή λιποπεριεκτικότητα (<5%) και αποτελεί πηγή ω-3 λιπαρών. Επίσης περιέχει αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και υδατοδιαλυτές του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3 και Β12) και βασικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος , το σελήνιο και το ιώδιο.

Πηγή: Παναγιώτα Καρμοίρη

Υλικά


• Γαύρο φιλετάκια χωρίς κόκαλα (½ κιλό)
• Δυόσμο (2 κουταλιές σούπας)
• Σκόρδο (2 κουταλιές σούπας)
• Κρεμμύδι (2 κουταλιές σούπας)
• Φρυγανιά τριμμένη
• Λάδι,
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)