ΠΙΣΩ
ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Χρόνος προετ/σίας 25 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 6 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι καλά. Βάζουμε στο χέρι μας λίγο αλεύρι και πλάθουμε τις ριγανοκεφτέδες με το χέρι στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις ριγανοκεφτέδες 3’ από τη μια μεριά και 3’ από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσουν.


Διατροφική αξία:
Η ρίγανη διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, β-καροτίνης, ψευδαργύρου και χαλκού.



Εορταστικές και ειδικές περιστάσεις:
Οι ριγανοκεφτέδες μεγάλωσαν γενιές κατοίκων της περιοχής της Κορώνης. Μια βόλτα στους αγρούς για να μαζευτεί η ρίγανη, λίγη δεξιοτεχνία και μπόλικο παρθένο Κορωναίϊκο λάδι στο τηγάνι, ο εύγεστος μεζές συνόδευε το φαγητό ή ήταν το κύριο γεύμα της οικογένειας.

Υλικά


• Ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη - με τα φύλλα της που την έχουμε μαζέψει πρώτου ωριμάσει, (2 χούφτες)
• Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (2)
• Σκόρδο ψιλοκομμένο (2 σκελίδες)
• Αλεύρι (4-5 κουταλιές)
• Μυζήθρα ξερή τριμμένη (4 κουταλιές)
• 1 Αυγό κτυπημένο
• Λάδι (2 κουταλιές)
• Ούζο (1 κουταλιά)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Πάπρικα
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)