ΠΙΣΩ
Ρεβυθάδα με Σύγλινο, Λιαστά Τοματάκια, Καπνιστό Χέλι, Λεμόνι και Μυρωδικά
Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα,σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών για 30 λεπτά και τα αποσύρουμε.Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σοφρίτο,στην συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο και σβήνουμε με λευκό κρασί,έπειτα προσθέτουμε τα ρεβύθια,τα τοματάκια και το ζωμό λαχανικών και βράζουν για 20 λεπτά.Στο τέλος αρωματίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και το λεμόνι,σερβίρουμε με το καπνιστό χέλι από πάνω.

Συνταγή “PLATEA” Restaurant  ,  Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019 

Υλικά:


  • Ρεβίθια 500 γρ
  • Σύγκλινο 200 γρ
  • Κρεμμύδι σοφρίτο 50 γρ
  • Τοματάκια 100 γρ
  • Καπνιστό χέλι 100 γρ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Κρασί λευκό 100 ml
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Δενδρολίβανο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Μαϊντανός


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)