ΠΙΣΩ
ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Εκτέλεση

Στύβουμε 2 πορτοκάλια και στο χυμό προσθέτουμε τα αποξηραμένα μας σύκα για μισή ώρα.  Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το παστό μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το χυμό από ένα πορτοκάλι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα σύκα μας κομμένα σε καρεδάκια, τα ρεβύθια, το μισό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αφού μειωθεί ο ζωμός στο μισό προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι την πίτα την μεταφέρουμε στο πιάτο μας και από πάνω ρίχνουμε το παστό.


Συνταγή ELIA Restaurant ,  Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019 

Υλικά:


  • 250 γρ.  Παστό χοιρινό
  • 4 ντοματίνια βελανίδι
  • 4 σύκα αποξηραμένα
  • 50 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 3 ½  πορτοκάλια
  • 150 ml. ζωμό μοσχαριού
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 αραβική πίτα ή τορτίγια


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)