ΠΙΣΩ
ΓΑΛΟΠΙΤΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 60 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το αλεύρι κρύα. Διαλύουμε καλά το αλεύρι και να μην έχει μικρά σβολάκια. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά επάνω σε μια σιγανή φωτιά. Μόλις το μείγμα μας βράσει και γίνει ρευστό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το χυλό. Επίσης ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα κανονικό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα. Το ψήνουμε σε φούρνο 200οC για ¾ της ώρας. Μόλις ροδίσει από πάνω το βγάζουμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει το κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε με κανέλλα.

Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η προσθήκη γάλακτος αυξάνει κυρίως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πίτας σε ασβέστιο.

Υλικά:


• 8 ποτήρια γάλα κατά προτίμηση (κατσικίσιο)
• 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• ½ ποτήρι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι αλάτι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)