ΠΙΣΩ
ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΟ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 60 λεπ
Άτομα 12
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σύκα. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα καθώς και το χυμό λεμονιού. Μπορούμε να κόψουμε στη μέση 2-3 σύκα για να βγάλουν τα σποράκια τους. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (μέτρηση με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής 1050C). Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, την κανέλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν. Αφού κρυώσει βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Διατροφική αξία:
Τα αποξηραμένα σύκα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πηγή: Αντωνία Δικαίου

Υλικά

  • 850 γρ. αποξηραμένα σύκα ολόκληρα
  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 1200 ml νερό
  • 2 μπαστουνάκια κανέλα
  • Χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
  • Σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • Κουκουνάρια
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)