ΠΙΣΩ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 30 λεπ
Άτομα 6
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κόκαλο και το μελάνι και στη συνέχεια τα πλένουμε καλά. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια, προσθέτοντας τις ντομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά, προσθέτοντας λίγο χυμό ντομάτας.


Διατροφική αξία:
Τα καλαμαράκια περιέχουν λιγότερο λίπος σε σχέση με τα ψάρια, διατηρώντας την ιδιότητά τους ως καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Επίσης περιέχουν αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος , το σελήνιο και το ιώδιο. Πρόσθετα, τα καλαμαράκια είναι πλούσια σε χοληστερόλη. Το ρύζι αποτελεί καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών και είναι πλούσιο κυρίως σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα.


Πηγή: Τασία Μωραγιάννη

Υλικά

• Καλαμαράκια (1 κιλό)
• Ρύζι (400 γρ.)
• 2-3 κρεμμύδια
• Δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
• Μαϊντανό (1 κ.σ.)
• 2-3 ώριμες ντομάτες
• Ελαιόλαδο (1 φ.τ.)
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)