ΠΙΣΩ
Συκώτι Χοιρινό με Σπανάκι και Πορτοκάλι
Άτομα 10
Συνταγή CHEF Ιωάννη Καλλιντέρη, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση

Σε  μια  κατσαρόλα  βάζουμε  το ελαιόλαδο  να  κάψει  καλά και ρίχνουμε το συκώτι,  το σοτάρουμε  σε  δυνατή φωτιά  να  πάρει  χρώμα ,  προσθέτουμε  τα  πράσα , τα  σοτάρουμε  όλα  μαζί  και  το  σβήνουμε  με  κρασί , το οποίο  αφήνουμε  να  πιεί  το  μισό. Προσθέτουμε  το  σπανάκι,  το  αλάτι, το  πιπέρι, το  πορτοκάλι , την  πιπεριά και  αφήνουμε να ψηθεί. 

Υλικά


  • 2 κιλά συκώτι χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • Λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το συκώτι 
  • 3 κιλά σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο 
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα 
  • 3 μέτρια πορτοκάλια σε φιλετάκια 
  • 500 ml κρασί ξερό λευκό 
  • 200 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι Πιπέρι 
  • 2 καυτές πιπεριές ψιλοκομμένες 
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)