ΠΙΣΩ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Χρόνος προετ/σίας 8 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 12 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο σκόρδο και πράσο. Ρίχνουμε τριμμένη φρέσκια τομάτα, ένα μικρό κλωνάρι βασιλικό, λίγο μπούκοβο, αλάτι και κόλιαντρο. Αφήνουμε τη τομάτα να βράσει και λίγο πριν πιει το ζουμί, σπάζουμε δυο τρία αυγά όσα θέλουμε και τα ρίχνουμε μέσα ολόκληρα. Τα αφήνουμε να ψηθούν έως να ασπρίσουν τα ασπράδια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμα που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία αλλά και χοληστερόλη. Οι τομάτες αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής.

Πηγή: Βούλα Κυριακέα

Υλικά

  • Φρέσκια τομάτα
  • Κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο
  • Πράσο
  • Βασιλικό
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Κόλιαντρο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)