ΠΙΣΩ
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ
Χρόνος προετ/σίας 8 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 3 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα multi-μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο (διατηρείται μια εβδομάδα).

Μικρές συμβουλές:
1. Εάν θέλετε το μείγμα πικάντικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πικάντικη μουστάρδα
2. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιες ελιές λίγο κτυπημένες, που δεν έχουν καλή εμφάνιση για το τραπέζι και να μην τις πετάξετε.

Διατροφική αξία:
Στην ιδιαίτερη διατροφική αξία των ελιών Καλαμών προστίθεται η διατροφική αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και του βαλσάμικου ξυδιού.

Πηγή: Ελένη Μιχαλοπούλου

Υλικά:


• ¼ κιλού ελιές Καλαμών έτοιμες και χωρίς κουκούτσι
• 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
• Μια κουταλιά σούπας κάπαρη
• Μια κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
• Μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμών
• Μια πιπεριά τύπου Φλωρίνης καθαρισμένη
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)