ΠΙΣΩ
ΣΑΡΔΕΛΟΣΑΛΑΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος Αναμ/νης 30 λεπ
Άτομα 6
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κόκαλα και τις πολτοποιούμε στο γουδί ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, την κάππαρη και το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας λίγο-λίγο το ξύδι και το λάδι. Τοποθετούμε την σαρδελοσαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Ιστορικό των συνταγών
Η συνταγή προέρχεται από την Καστάνια της Μάνης και μαγειρευόταν τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πηγή: Εύη Κεράνη

Υλικά

  • 3 σαρδέλες παστές
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (1 φλιτζάνι τσαγιού)
  • ψωμί (3 φέτες)
  • 1 αυγό
  • 70 γρ. ελαιόλαδο Καλαμών
  • μαϊντανός
  • ξύδι (μισό φλιτζανάκι)
  • κάππαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • μουστάρδα (1 κουταλιά σούπας)
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)