ΠΙΣΩ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 20 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και τραχανά. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για πολύ λίγη ώρα, λιγότερο το φιδέ και 3‘–4‘ λεπτά πριν τελειώσει, προσθέτουμε κρόκο Κοζάνης και σπάμε ένα δυο αυγά για κάθε μερίδα και τα ρίχνουμε ολόκληρα μέσα. Τα αφήνουμε να ψηθούν με τη σούπα, όχι πολύ, ο κρόκος να μείνει μελάτος. Σερβίρουμε ζεστή, με μυζήθρα και αν θέλουμε και τηγανισμένες ψωμο-μπουκιές, τέλειος συνδυασμός.

Διατροφική αξία:
Πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακές, φυτικές ίνες και σε διάφορες βιταμίνες μεταξύ των οποίων και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγγάνιο. Ο κρόκος αποτελεί πηγή βιταμίνης Β2 ενώ ο η προσθήκη αυγού και μυζήθρας αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών.

Υλικά



  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Τραχανά
  • Κρόκο Κοζάνης
  • 4 αυγά
  • Μυζήθρα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)