ΠΙΣΩ
ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 10 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 5 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι λοιπόν, ψιλοκόβουμε λίγο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με τα άγρια χόρτα, αφού βέβαια τα έχουμε στραγγίσει. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε την ομελέτα. Τη σερβίρουμε στύβοντας επάνω λεμόνι.

Διατροφική αξία:
Τα αυγά αποτελούν βασική πηγή ζωικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του ανθρώπου και είναι τρόφιμο που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αλλά και χοληστερόλη. Τα άγρια χόρτα Ταϋγέτου αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής.

Ιστορικό:
Στη Μάνη τα άγρια χόρτα θεωρούνταν απαραίτητη τροφή σε κάθε σπιτικό, ακόμα και σήμερα. Τη ποσότητα που περίσσευε, την έκαναν ομελέτα την επόμενη ημέρα.

Πηγή: Βούλα Κυριακέα

Υλικά

• Άγρια χόρτα
• Κρεμμύδι
• Αυγά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λεμόνι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)