ΠΙΣΩ
ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 45 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση
Σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε αλλιώς) το κρεμμύδι στο μισό από το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά μ’αυτό (όχι παραπάνω) και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μια ώρα, αφότου πάρει βράση, σε μέτρια φωτιά. Συνοδεύεται με ζυμωτό ψωμί και τυρί.


Διατροφική αξία:
Περιέχει μεγάλη ποικιλία από λαχανικά με διαφορετικά διατροφικά συστατικά σε συνδυασμό με δημητριακά όπως η πατάτα.

Ιστορικό:
Παραδοσιακή συνταγή τρίτης γενιάς.

Πηγή: Δημητροπούλου Ελένη

Υλικά


• 4 μεγάλες πατάτες (ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους)
• 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα κι αυτά
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 3 καρότα ψιλοκομμένα
• Μισή κούπα τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
• Ένα φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
• 2 κούπες τσαγιού ψιλοκομμένα φασολάκια (τσαουλιά)
• 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες (τριμμένες στο τρίφτη)
• Αλάτι (όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο). Το αλάτι μπορείτε να το μαζέψετε εσείς από τα «τηγάνια του Ιονίου» , τις ηλιόλουστες μέρες που ακολουθούν μετά από τρικυμιασμένη θάλασσα
• Ελαιόλαδο (μία κούπα του τσαγιού)
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)