ΒΡΩΜΗ
ΒΡΩΜΗ
Η βρώμη αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής. Χρησιμοποιείται ως συστατικό για την παρασκευή τροφίμων, όπως το πλιγούρι βρώμης και το ψωμί βρώμης, ή εναλλακτικά αλέθεται για να παρασκευαστεί το αλεύρι βρώμης και να καταναλωθεί σε μορφή χυλού. Το φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό σε υγρό περιβάλλον σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Η ιδιαίτερη διατροφική αξία της βρώμης έγκειται στην αυξημένη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Η αυξημένη περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης και του υψηλού σακχάρου του αίματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • Anderson JW, et al (2000) ‘Whole grain foods and heart disease risk’, Journal of American College Nutrition, 19, 29 σελ.1-299
  • Lunn J and Buttriss JL(2007) ‘Carbohydrates and dietary fibre’, British Nutrition Foundation Nutrition bulletin, 32, σελ.21-64
  • US Department of Agriculture, USDA National Nutrient Database www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ τελευταία προσπέλαση 20/2/2013
  • Πίνακες σύνθεσης ελληνικών τροφίμων, http://nutrition.med.uoc.gr/greektables/Main/main.html, τελευταία προσπέλαση 20/2/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)