Εκτέλεση:
Έχουμε τις βρασμένες πατάτες και τις σπάμε σε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στα ψυγείο για 4 ώρες να μαριναριστούν.Για την σαρδέλα την καθαρίζουμε από το κόκκαλο και τα λέπια και την αφήνουμε για 10 λέπτα στο αλάτι και 10 λεπτά στο ξύδι.Στην συνέχεια έχουμε αρωματίσει το ελαιόλαδο μας με τα υπόλοιπα υλικά. Αφού έχει γίνει η διαδίκασια αυτή πλένουμε τις σαρδέλες, τις ταμπονάρουμε και τις προσθέτουμε στο ελαιόλαδο μεσα σε ένα γύαλινο βάζο. Τις αφήνουμε τουλάχιστον για 10-12 μέρες. Η μαγιονέζα γινεται με τον βασικό τρόπο που γνωρίζουμε μόνο που η ιδιαιτερότητα της είναι το λάδι που το έχουμε μαγειρέψει με τις καρκάσες στο 60 βαθμούς για 4 ώρες.
Συνταγή από Κάρδαμο, Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019