ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ
Το σουσάμι είναι μια καλλιέργεια, η οποία αναπτύχθηκε κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του χωριού ‘Κωνσταντίνοι’. Η καλλιέργεια ξεκινά με το όργωμα του χωραφιού, το οποίο, στη συνέχεια, σβαρνίζεται και σκαλίζεται με τσάπα για να είναι στρωμένο και ομοιόμορφο. Ο τρόπος σποράς πραγματοποιείται την άνοιξη (Μάρτιος – Απρίλιος) και δε διαφέρει από εκείνο των υπόλοιπων δημητριακών. Το σκάλισμα και το βοτάνισμα επαναλαμβάνεται κάθε δεκαπέντε ημέρες. Στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου το φυτό κιτρινίζει και το πότισμα σταματά. Όταν ο λοβός/ κέλυφος αρχίζει να ανοίγει, ξεκινά το θέρισμα με τη χρήση κλαδευτηριού ή δρεπανιού. Οι επόμενες διαδικασίες περιλαμβάνουν το άπλωμα για ξήρανση, το λίχνισμα και την αποφλοίωση.