28/12/13

"Προωθώντας την Ποιότητα του Ελαιολάδου Μέσα από την Γευσιγνωσία"


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, η εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Προωθώντας την ποιότητα του ελαιολάδου μέσα από τη γευσιγνωσία", η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" και την υποστήριξη του εργαστηρίου γευσιγνωασίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.


Στο πρόγραμμα πήραν μέρος περίπου 150 μαθητές. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας.