Καθημερινό παραδοσιακό μενού:
Πρωινό: γάλα (προβατίσιο ή κατσικίσιο), ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, σύκα ξηρά, σταφίδα), χειροποίητο ψωμί και ελιές.
Μεσημεριανό και βραδινό: χόρτα (ραπανάκια, παντζάρια, σπανάκι, άγρια χόρτα βουνού, κ.α.), λαχανικά (τομάτες, λάχανα, καρότα, κρεμμύδια, κ.α.), φρούτα (πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα κ.α), τυροκομικά προϊόντα (σφέλα, φέτα, μυζήθρα, κορκοφίνι, κ.α.)
Απογευματινό ή δειλινάρι: ψωμί με τυρί, αυγά και παστό χοιρινό
Εβδομαδιαίο παραδοσιακό διατροφικό πρόγραμμα:
Τετάρτη και Παρασκευή (ημέρες νηστείας) όσπρια (φακές, φασόλια)
Τρείς φορές την εβδομάδα ζυμαρικά (μακαρόνια, χυλοπίτες, τραχανά)
Μία φορά την εβδομάδα ψάρι (βακαλάος τηγανητός ή βραστός, χέλι)
Κυριακή κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Κόκκινο κρέας έτρωγαν τέσσερις φορές το χρόνο:
Χριστούγεννα: χοιρινό
Πάσχα: αρνί
Δεκαπενταύγουστο: μοσχάρι
Ονομαστική γιορτή του πατέρα: ψητό (αρνί) στον φούρνο με πατάτες