Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα,σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών για 30 λεπτά και τα αποσύρουμε.Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σοφρίτο,στην συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο και σβήνουμε με λευκό κρασί,έπειτα προσθέτουμε τα ρεβύθια,τα τοματάκια και το ζωμό λαχανικών και βράζουν για 20 λεπτά.Στο τέλος αρωματίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και το λεμόνι,σερβίρουμε με το καπνιστό χέλι από πάνω.
Συνταγή “PLATEA” Restaurant , Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019