ΠΙΣΩ
Τραχανάς με Γαρίδες, Φέτα από το Κοπανάκι και Τηγανιτό Ψωμί

Εκτέλεση

Από τα κεφάλια της γαρίδας κάνουμε ζωμό με κρεμμύδια και άγριο σκόρδο. Τσιγαρίζουμε λίγα κρεμμύδια χλωρά και ξερά μαζί με το άγριο σκόρδο. Προσθέτουμε τον ζωμό και την φρέσκια ντομάτα.Ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτοντας και τον τραχανά.Σε μπόλικο λαδάκι τηγανίζουμε κύβους προζυμένιου ψωμιού.Σερβίρουμε τον τραχανά προσθέτοντας τον βασιλικό, το κρουτόν και τριμμένη φέτα. Τελειώνουμε τη συνταγή με λίγες σταγόνες φρέσκου, εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.


Συνταγή Γιάννη Κούμανη,  Workshop Επαγγελματιών Εστίασης 2018


Υλικά



  • Γαριδάκι Ελαφονήσου
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • Κρεμμύδι ξερό βατικιώτικο
  • Βασιλικός
  • Άγριο σκόρδο
  • Ντομάτα
  • Τραχανάς σπιτικός ξινός
  • Φέτα Κοπανακίου
  • Ψωμί προζυμένιο


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)