ΠΙΣΩ
ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ

Εκτέλεση:

Κόβω το ψάρι σε μικρά κυβάκια, στη συνέχεια  το μαρινάρω με τα όξυνα στοιχεία και το αλάτι για 3 λεπτά . Συνεχίζω με τα λαχανικά.Τα κόβω στο επιθυμητό μέγεθος και αφού έχω σερβίρει το ψάρι γαρνίρω το πιάτο με τα υπόλοιπα  λαχανικά .
Είναι μια συνταγή  που η αρχική φιλοσοφία είναι από τις κουζίνες του Περού με την ονομασία ceviche, κάτι παρόμοιο με το δικό μας μαρινέ  .
Είναι ένα πιάτο υγιεινό με πλούσιες θρεπτικές αξίες.


Συνταγή Messinian Icon ,  Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019 


Υλικά:


  • Ψάρι ημέρας φιλέτο 100γρ.
  • Ρόδι 15 γρ.
  • Χυμό ρόδι 15γρ.
  • Αυγοτάραχο 4γρ.
  • Καυτερή Πιπεριά 5γρ.
  • Μυρωδιές (κόλιανδρο - δυόσμο)
  • Λεμόνι ξύσμα
  • Λαχανικά Εποχής (αβοκάντο – λοτός – κρεμμύδι)


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)