Εκτέλεση:Καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγάζοντας τα χοντρά φύλλα και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι και λεμόνι για 20 λεπτά. Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι, τον κιμά και τις τριμμένες ντομάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα, σβήνουμε με κρασί και τα σιγοβράζουμε με το ζουμί τους. Βάζουμε το μείγμα του κιμά μέσα στις αγκινάρες και σε άλλη κατσαρόλα παρασκευάζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο ώσπου να δέσουν. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί, περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τον κιμά, τοποθετούμε τις αγκινάρες σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η κρέμα.
Διατροφική αξία:Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, σε βιταμίνη Α και Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Πηγή: Κατίνα Κοντογώνη