ΠΙΣΩ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 45 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Βράζω τα φασόλια χωρίς να χύσω το νερό τους. Σ’ ένα τηγάνι βαθύ κόβω φέτες τα κρεμμύδια και τα σοτάρω με λάδι πολλή ώρα. Ρίχνω το πελτέ με λίγο νερό και βράζω 10 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα παίρνω τα φασόλια από την κατσαρόλα και τα ρίχνω στο τηγάνι. Βράζω όλα τα υλικά μαζί άλλα 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω μπόλικο δυόσμο και αφήνω να πάρει μερικές βράσεις. Όταν το φαγητό χυλώσει, είναι έτοιμο.

Διατροφική αξία:
Τα μαυρομάτικα φασόλια ανήκουν στην κατηγορία των οσπρίων και θεωρούνται καλή πηγή ενέργειας, πρωτεινών, υδατανθράκων, φυτικών ινών, καλίου, φωσφόρου, μαγνησίου και σεληνίου.

Ιστορικό:
Πρόκειται για συνταγή τρίτηςγενιάς.

Πηγή:Σταυρούλα Μιχαλοπούλου

Υλικά


• ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
• 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 κουταλιά σούπας πελτές
• Ελαιόλαδο Μεσσηνίας
• Δυόσμος
• Αλάτι
• Πιπέρι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)