ΠΙΣΩ
ΓΑΛΟΠΙΤΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Χρόνος προετ/σίας 30 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 60 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το αλεύρι κρύα. Διαλύουμε καλά το αλεύρι και να μην έχει μικρά σβολάκια. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά επάνω σε μια σιγανή φωτιά. Μόλις το μείγμα μας βράσει και γίνει ρευστό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το χυλό. Επίσης ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα κανονικό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα. Το ψήνουμε σε φούρνο 200οC για ¾ της ώρας. Μόλις ροδίσει από πάνω το βγάζουμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει το κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε με κανέλλα.

Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η προσθήκη γάλακτος αυξάνει κυρίως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πίτας σε ασβέστιο.

ΥΛΙΚΑ(1)

Γάλα

2480g

Αλεύρι

356g

Ζάχαρη

120g

Βούτυρο

28.4g

Σύνολο

2984g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

2694g


Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5)

 

ΥΔ/100g


ΥΔ/100g

μαγ.

ΠΡ/100g


ΠΡ/100g

μαγ.

ΛΙΠ/100g


ΛΙΠ/100g

μαγ.

Δ.Ι./100g


Δ.Ι/100g


Αλεύρι

72,3

9.5

10,3

1.4

0,7

0.09

3,2

0.4

Ζάχαρη

100

4.4

0

0

0

0

0

0

Βούτυρο

0.06

0

0.85

0

81

0.85

0

0

Γάλα

4.4

4

3.56

3.2

4.14

3.8

0

0

Σύνολο

 

18

 

4.6

 

4.7

 

0,4



ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)

kcal/100g

134

Υδατάνθρακες (g)

18

Πρωτεΐνη (g)

4,6

Λιπίδια (g)

4,7

Διαιτητικές ίνες(g)

0,4


Υλικά:


• 8 ποτήρια γάλα κατά προτίμηση (κατσικίσιο)
• 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• ½ ποτήρι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι αλάτι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)