Χρόνος προετ/σίας
20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος
45 λεπ
Άτομα
2
Εκτέλεση:
Κάνουμε σε μια λεκάνη ένα πολύ αραιό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε ή αφαιρούμαι γάλα ή αλεύρι). Αλευρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε το χυλό από πάνω σε πάχος 2 εκατοστών. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω και να γίνει καφέ χρώματος.
Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες,
διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το
μαγγάνιο . Τα κολοκύθια ως βασικό συστατικό της συγκεκριμένης πίτας αυξάνουν το
αντιοξειδωτικό περιεχόμενό της.
Πηγή: Ελένη Μητροπούλου
Υλικά
• 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και καλά στυμμένα
• 2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 3 αυγά
• 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο