ΠΙΣΩ
ΓΥΜΝΟΠΙΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 45 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Κάνουμε σε μια λεκάνη ένα πολύ αραιό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε ή αφαιρούμαι γάλα ή αλεύρι). Αλευρώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε το χυλό από πάνω σε πάχος 2 εκατοστών. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω και να γίνει καφέ χρώματος.

Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο . Τα κολοκύθια ως βασικό συστατικό της συγκεκριμένης πίτας αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενό της.

Πηγή: Ελένη Μητροπούλου

Υλικά


• 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα και καλά στυμμένα
• 2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 3 αυγά
• 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)