Εκτέλεση:Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σύκα. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα καθώς και το χυμό λεμονιού. Μπορούμε να κόψουμε στη μέση 2-3 σύκα για να βγάλουν τα σποράκια τους. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (μέτρηση με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής 1050C). Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, την κανέλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν. Αφού κρυώσει βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατροφική αξία:
Τα αποξηραμένα σύκα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Πηγή: Αντωνία Δικαίου