1. Bes-Rastrollo, M.; Sabaté, J.; Gomez-Gracia, E.; Alonso, A.; Martinez, J.A.; Martinez-Gonzalez, M.A., 2007, Nut consumption and weight gain in a Mediterranean cohort: the SUN Study, Obesity (Silver Spring) 15, σελ. 107-116.
2. Blomhoff, R.; Carlsen, M.H.; Frost Andersen, L.; Jacobs, D.R. Jr, 2006, Health benefits of nuts, potential role of antioxidants, Br. J. Nutr 96, σελ.52-60
3. Nash, S.D.; Nash, D.T., 2008, Nuts as part of a healthy cardiovascular diet, Curr. Atheroscler. Rev, 10, σελ. 529-535
4. Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς΄, 2011, Αγροτικά Προϊόντα & Γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας - Παρόν και Μέλλον, http://www.olivetreeroute.gr/gr/index.php, τελευταία προσπέλαση 2/1/2013