Εκτέλεση:
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού ροδίσει προσθέτουμε νερό και τον αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει και μείνει με το λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράζουν όλα μαζί. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι και ρίχνουμε την μαρέγκα στο κόκορα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ελιές Καλαμάτας και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Ιστορικό:
Η συγκεκριμένη συνταγή προέρχεται από τα Βουνάρια, στην περιοχή της Κορώνης και έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα τριών γενιών.
Πηγή: Ευαγγελία Αδαμοπούλου