ΠΙΣΩ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΣΙΚ-ΤΣΙΚ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 35 λεπ
Άτομα 1
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (1/4 του ποτηριού). Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν. Τρίβουμε την τομάτα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη κύβους. Προς το τέλος, το παστό σε κύβους, το τυρί σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, και τα αυγά χτυπημένα. Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς πατάτα και παστό. Μπορούμε όμως να προσθέσουμε και λίγη μελιτζάνα ή και μπάμιες κομματάκια.

Ιστορικό:
Συνηθισμένη συνταγή από παλιά, μιας και στη Μεσσηνία χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική ότι έκοβαν από το κήπο τους που συνήθως ήταν σε μικρές ποσότητες.Είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό φαγητό, πολύ συνηθισμένο στα χωριά της Κορώνης μιας και τα κολοκύθια το καλοκαίρι είναι άφθονα.

Διατροφική αξία:
Τα κολοκυθάκια ως βασικό συστατικό του συγκεκριμένου φαγητού αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του, ενώ η φέτα αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.


Πηγή: Παναγιώτα Μπουρδουκούτα


Υλικά:


• 2-3 κολοκυθάκια μέτρια
• 4 τομάτες ώριμες
• Τυρί φέτα (100 γρ.)
• 2 αυγά
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πατάτα μέτρια
• Λίγο παστό ή ζαμπόν
• Λίγο αλάτι
• Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)