ΠΙΣΩ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 15 λεπ
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκύθι στο τρίφτη και το στύβουμε καλά, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα αρωματικά, το σιμιγδάλι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπάλες με τα χεράκια μας όπου τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Διατροφική αξία:
Ορεκτικό πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.


Πηγή: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τ.Δ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ «Η ΕΣΤΙΑ»

ΥΛΙΚΑ(1)

Κολοκύθι

500g

Κρεμμύδι

110g

Σκόρδο

3g

Αυγό

54g

Σιμιγδάλι

30g

Σύνολο

697g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

544g


Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5)

 

ΥΔ/100g


ΥΔ/100g

μαγ.

ΠΡ/100g


ΠΡ/100gμαγ


ΛΙΠ/100g


ΛΙΠ/100gμαγ.


Δ.Ι/100g


Δ.Ι./100g


Κολοκύθι

3.3

3

1.2

1.1

0.2

2.5

0,6

0,5

Κρεμμύδι

6.9

1.4

1.1

0.2

0

0

0,8

0,2

Σκόρδο

13.6

0.07

4

0

0

0

1,7

0

Αυγό

1.9

0.2

11.5

1.1

11.1

5.5

0

0

Σιμιγδάλι

73.1

4

10.1

0.5

1.1

0.3

3,3

0,2

Σύνολο

 

9

 

3

 

8.3

 

0,9



ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)

kcal/100g

125

Υδατάνθρακες (g)

10

Πρωτεΐνη (g)

3

Λιπίδια (g)

8,3

Διαιτητικές ίνες (g)

0.9


Υλικά


• Κολοκύθι (½ κιλό)
• 1 Κρεμμύδι μέτριο
• Σκόρδο (1 σκελίδα)
• 1 μικρό ματσάκι Μάραθο
• 1 μικρό ματσάκι Δυόσμο
• 1 Αυγό
• 1 μικρό ματσάκι Μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)