Εκτέλεση:
Σοτάρουμε προσεκτικά το στήθος και προσθέτουμε τα σύκα και τις φλοίδες πορτοκαλιού. Όταν ενωθούν όλες οι μυρωδιές, προσθέτουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει, αφού παρακολουθώντας το, του προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί. Και αν χρειαστεί βέβαια, δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ. Σερβίρουμε με ρύζι.
Διατροφική αξία:
Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, φωσφόρου και μαγνησίου και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η Β12. Επίσης συστήνεται να αντικαθιστά το κόκκινο κρέας, και με βάση την μεσογειακή πυραμίδα μέχρι και 4 μικρομερίδες την εβδομάδα. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη κρέατος έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά, οπότε και συστήνεται η κατανάλωσή του. Τα σύκα αυξάνουν το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου φαγητού.
Πηγή: Κυριακέα Βούλα