Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να ζεστάνει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού πάρει ένα ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες και αλευρωμένο. Όταν πάρει χρώμα, αλάτοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστο θυμάρι και προσθέτουμε τα σταφύλια. Αφού σοτα
ριστούν και αυτά λίγο και βγάλουν τα υγρά τους, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να “γυαλίσουν” και να πήξει η σάλτσα.
Διατροφική αξία:
Το κρέας του κοτόπουλου αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, φωσφόρου και μαγνησίου και περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η Β12. Επίσης συστήνεται να αντικαθιστά το κόκκινο κρέας, και με βάση την μεσογειακή πυραμίδα μέχρι και 4 μικρομερίδες την εβδομάδα. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα είδη κρέατος έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ολικά και κορεσμένα λιπαρά, οπότε και συστήνεται η κατανάλωσή του. Το σταφύλι είναι ιδιαίτερα σημαντική πηγή υδατανθράκων. Επίσης είναι πλούσιο σε καροτενοειδή όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην όραση, καθώς και σελήνιο, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Πηγή: Πράττη Ελένη