Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε το συκώτι, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα , προσθέτουμε τα πράσα , τα σοτάρουμε όλα μαζί και το σβήνουμε με κρασί , το οποίο αφήνουμε να πιει το μισό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το πορτοκάλι , την πιπεριά και αφήνουμε να ψηθεί.
Δείτε τον chef Ιωάννη Καλλιντέρη να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.
ΥΛΙΚΑ(1)
Χοιρινό Συκώτι |
2000g |
Σπανάκι |
3000g |
Πράσα |
180g |
Πορτοκάλια |
225g |
Πιπεριές καυτερές |
90 g |
Ελαιόλαδο |
1800g |
Λευκό κρασί |
500g |
Σύνολο |
7795g |
Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5) |
6419g |
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5) :
|
ΥΔ/100g |
ΥΔ/100g μαγ. |
ΠΡ/100g |
ΠΡ/100g μαγ. |
ΛΙΠ/100g |
ΛΙΠ/100g μαγ. |
Δ.Ι/100g |
Δ.Ι./100g |
Συκώτι |
2,6 |
0.8 |
20,6 |
6.4 |
3,7 |
1.15 |
0 |
0 |
Σπανάκι |
4,3 |
2 |
2,9 |
1.35 |
0,4 |
0.18 |
1,2 |
0,6 |
Πράσα |
7 |
0.2 |
1,7 |
0.05 |
0,1 |
0 |
2,2 |
0,06 |
Πορτοκάλια |
11.7 |
0.4 |
0.9 |
0.03 |
0.12 |
0 |
4,5 |
0,2 |
Πιπεριές |
8.8 |
0.12 |
1.87 |
0.03 |
0.4 |
0 |
0,8 |
0,01 |
Ελαιόλαδο |
0 |
0 |
0 |
0 |
99.9 |
28 |
0 |
0 |
Σύνολο |
|
3.5 |
|
7.8 |
|
29 |
|
0,87 |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)
|
|
kcal/100g |
307 |
Υδατάνθρακες(g) |
3.5 |
Λιπίδια (g) |
29 |
Πρωτεΐνη (g) |
7.8 |
Διαιτητικές ίνες (g) |
0,87 |