ΠΙΣΩ
Συκώτι Χοιρινό με Σπανάκι και Πορτοκάλι
Άτομα 10
Συνταγή CHEF Ιωάννη Καλλιντέρη, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση

Σε  μια  κατσαρόλα  βάζουμε  το ελαιόλαδο  να  κάψει  καλά και ρίχνουμε το συκώτι,  το σοτάρουμε  σε  δυνατή φωτιά  να  πάρει  χρώμα ,  προσθέτουμε  τα  πράσα , τα  σοτάρουμε  όλα  μαζί  και  το  σβήνουμε  με  κρασί , το οποίο  αφήνουμε  να  πιει  το  μισό. Προσθέτουμε  το  σπανάκι,  το  αλάτι, το  πιπέρι, το  πορτοκάλι , την  πιπεριά και  αφήνουμε να ψηθεί. 


Δείτε τον chef Ιωάννη Καλλιντέρη  να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.


ΥΛΙΚΑ(1)

Χοιρινό Συκώτι

2000g

Σπανάκι

3000g

Πράσα

180g

Πορτοκάλια

225g

Πιπεριές καυτερές

90 g

Ελαιόλαδο

1800g

Λευκό κρασί

500g

Σύνολο

7795g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

6419g


Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5)

 

ΥΔ/100g


ΥΔ/100g

μαγ.

ΠΡ/100g


ΠΡ/100g

μαγ.

ΛΙΠ/100g


ΛΙΠ/100g

 μαγ.

Δ.Ι/100g


Δ.Ι./100g


Συκώτι

2,6

0.8

20,6

6.4

3,7

1.15

0

0

Σπανάκι

4,3

2

2,9

1.35

0,4

0.18

1,2

0,6

Πράσα

7

0.2

1,7

0.05

0,1

0

2,2

0,06

Πορτοκάλια

11.7

0.4

0.9

0.03

0.12

0

4,5

0,2

Πιπεριές

8.8

0.12

1.87

0.03

0.4

0

0,8

0,01

 Ελαιόλαδο

0

0

0

0

99.9

28

0

0

Σύνολο

 

3.5

 

7.8

 

29

 

0,87


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)

 

 

kcal/100g

307

Υδατάνθρακες(g)

3.5

Λιπίδια (g)

29

Πρωτεΐνη (g)

7.8

Διαιτητικές ίνες (g)

0,87


Υλικά


  • 2 κιλά συκώτι χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • Λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το συκώτι 
  • 3 κιλά σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο 
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα 
  • 3 μέτρια πορτοκάλια σε φιλετάκια 
  • 500 ml κρασί ξερό λευκό 
  • 200 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι Πιπέρι 
  • 2 καυτές πιπεριές ψιλοκομμένες 
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)