Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ζυμώματος ανακατεύουμε μια κούπα αλεύρι, το προζύμι ή τη μαγιά και νερό ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα για μια ώρα προκειμένου να φουσκώσει. Ταυτόχρονα, τρίβουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε τη φουσκωμένη ζύμη και το νερό, ζυμώνοντας ώστε να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με τραπεζομάντιλο και κουβέρτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-5 ώρες. Μετά, παίρνουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος δαμάσκηνου, πλάθουμε λεπτά κορδόνια και σχηματίζουμε τα λαλάγγια. Τα απλώνουμε σε τραπεζομάντιλο για μια ώρα για να φουσκώσουν ξανά. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε δυο – δυο λαλάγγια, προσέχοντας να κάνουν ρόδινο χρώμα και να είναι τραγανά. Διατηρούνται τουλάχιστον 10 ημέρες.
Πηγή: Δήμητρα Βαρδουνιώτη