ΠΙΣΩ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΝΗΣ
Χρόνος προετ/σίας 10 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 20 λεπ
Άτομα 2
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε ζεστά στη κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε μπόλικη μυζήθρα τριμμένη και τη καβουρδίζουμε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε μετά το καυτό λάδι με τη μυζήθρα επάνω στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο και επάνω στα μακαρόνια βάζουμε δυο αυγά μάτια, ή ομελέτα.

Διατροφική αξία:
Ο συνδυασμός των μακαρονιών με τη μυζήθρα θεωρείται σωστός διατροφικά καθώς συνδυάζεται μια πλήρης πρωτεινη ζωικής προέλευσης από το τυρί με μια μη πλήρη πρωτεινη φυτικής προέλευσης από τα μακαρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της συνολικής βιολογικής αξίας της παρεχόμενης πρωτεινης από την συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά

• Μακαρόνια (Νο5 – Νο6)
• Ελαιόλαδο
• Μυζήθρα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)