ΠΙΣΩ
ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ
Χρόνος προετ/σίας 20 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 50 λεπ
Εκτέλεση:
Aνακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε δυο φύλλα σε ένα ταψί λαδωμένο, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και το ραντίζουμε με λάδι. Το σκεπάζουμε με δυο φύλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45’.

Διατροφική αξία:
Η ανάλατη μυζήθρα ως βασικό συστατικό της συγκεκριμένης πίτας αποτελεί πηγή ζωικών πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό, ασβεστίου και βιταμινών Α, Β12 και του συμπλέγματος Β. Το γάλα επίσης αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου, ενώ τα αυγά παρέχουν χοληστερόλη.

Πηγή: Σύλλογος Γυναικών Τ.Δ. Μεταμόρφωσης Δήμου Παπαφλέσσα ‘’Η Εστία’’

Υλικά:


• 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
• 1 κιλό γάλα
• 4 αυγά
• Λίγο άνηθο
• Φύλλα για πίτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λάδι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)