Εκτέλεση:Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μούστο και το αλεύρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς και καλά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και να μην δημιουργηθούν σβολάκια. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε τα σβολάκια είναι να χτυπήσουμε στο μίξερ τα υλικά, πριν τα βάλουμε στη φωτιά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια. Σερβίρουμε σε μπολάκια τα οποία έχουμε πασπαλίσει με κανέλα και καρύδι σκόνη. Πασπαλίζουμε την επάνω πλευρά με κανέλα και καρύδι και αφήνουμε να κρυώσει. Ο μούστος πρέπει να είναι καθαρισμένος με στάχτη και να έχει βράσει 20 ’ για να γλυκάνει.
Διατροφική αξία:Γλυκό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η προσθήκη του μούστου παρέχει κάλιο, βιταμίνες Α, Β και C και αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Πηγή: Δήμητρα Βαρδουνιώτη