Αποξεραίνουμε τις ελιές μαζί με το μαύρο ψωμί σε φούρνο για έξι ώρες στους 90 βαθμούς. Αφού έχουν ξεράσει τα υλικά, τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο, για άρωμα, μέχρινα πάρει την υφή χώματος. Στην συνέχεια βράζουμε τον αρακά και το παντζάρι. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, καθαρίζουμε τα μίνι καρότα. Στην συνέχεια μαρινάρουμε όλα μας τα υλικά σε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ξεροσφέλι και το τοποθετούμε στο πιάτο, καλύπτουμε απαλά με το χώμα ελιάς και απλώνουμε τα λαχανικά στον «κήπο» μας