ΠΙΣΩ
Μεσσηνιακή Χωριάτικη - Μπαχτσές

«Μεσσηνιακή Χωριάτικη «Μπαχτσές» Με Τοπικά Βιολογικά Λαχανικά Της Εποχής Πάνω Σε Χώμα Ελιάς Και Λαλαγγίδες , Με Ξεροσφέλι Και Όμβριες Τουρσί» 


Συνταγή CHEF Δόξης Μπεκρής, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2014

Αποξεραίνουμε τις ελιές μαζί με το μαύρο ψωμί σε φούρνο για έξι ώρες στους 90 βαθμούς. Αφού έχουν ξεράσει τα υλικά, τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο, για άρωμα, μέχρινα πάρει την υφή χώματος. Στην συνέχεια βράζουμε τον αρακά και το παντζάρι. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, καθαρίζουμε τα μίνι καρότα. Στην συνέχεια μαρινάρουμε όλα μας τα υλικά σε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ξεροσφέλι και το τοποθετούμε στο πιάτο, καλύπτουμε απαλά με το χώμα ελιάς και απλώνουμε τα λαχανικά στον «κήπο» μας

Υλικά:

 

  • Ελιές μαύρες Καλαμών 30γρ
  • Ξεροσφέλι30γρ
  • Λαλαγγίδες 20γρ
  • Ντομάτα 50γρ
  • Αγγούρι 20γρ
  • Αρακάς 5γρ
  • Σπαράγγια 10γρ
  • Παξιμάδι κρίθινο 10γρ
  • Μαύρο ψωμί 20γρ
  • Πιπεριά πράσινη 20γρ
  • Παντζάρι 20γρ
  • Μίνι καρότο 20γρ
  • Αγριομάραθος 5γρ
  • Φύλλα από παντζάρι 5 γρ
  • Όμβριες τουρσί 10γρ
  • Εξτρά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)