Εκτέλεση για τη ζύμη:Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με τη μπέϊκιν – πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε καλά και αργά. Ζυμώνοντας προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και ½ φλιτζανάκι του καφέ ανθρακούχο νερό (σόδα). Εάν η ζύμη είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι και εάν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται εύκολα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για τη γέμιση:Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη φρυγανιά, το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
Εκτέλεση:Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και αφήνουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο για να μη «ζεσταίνεται». Ανοίγουμε με το πλάστη φύλλο, πάχους μισού εκατοστού.
Με ένα μεγάλο ποτήρι, κόβουμε κύκλους στη ζύμη μας. Πάνω σε κάθε κύκλο βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο τον κάθε κύκλο, πιέζοντας περιμετρικά με τα δάχτυλά μας. Με τις μύτες ενός πιρουνιού, πατάμε περιμετρικά τις άκρες, για να κλείσουν καλύτερα, αλλά και για να κάνουμε σχεδιάκια. Πριν κλείσουμε το κάθε κύκλο, αλείφουμε την άκρη του με λίγο νερό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας, η οποία καλό είναι να μείνει στο ψυγείο όση ώρα δεν τη «δουλεύουμε», για να πλάθεται ευκολότερα.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί αντικολλητικό, ή σε καλά λαδωμένο ταψί. Τα αλείφουμε καλά με χτυπημένο αυγό και 2-3 κουταλιές γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 25-30 λεπτά.
Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε τριμμένο κασέρι ή άλλα μαλακά κίτρινα τυριά και να φτιάξουμε κασερόπιτα. Επίσης, μπορούμε να κλείσουμε μέσα στην ζύμη ένα μικρό λουκανικάκι και να φτιάξουμε λουκανικοπιτάκια. Τα λουκανικοπιτάκια θα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά.
Διατροφική αξία:Πιτάκια πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η προσθήκη γιαουρτιού και φέτας αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεινή ζωικής προέλευσης και ασβέστιο
Πηγή: Νικητοπούλου Ε. Μαρία