Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, την αφράλα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε τις ντομάτες πάνω στο ψωμί. Ψιλοκόβουμε τη φέτα και τα μυρωδικά. Τα προσθέτουμε πάνω από τις ντομάτες. Προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ(1)
Ψωμί |
60g |
Ντομάτες |
240g |
Φέτα |
100g |
Σύνολο |
400g |
Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5) |
304g |
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5) :
|
ΥΔ/100g |
ΥΔ/100g μαγ. |
ΠΡ/100g |
ΠΡ/100g μαγ. |
ΛΙΠ/100g |
ΛΙΠ/100g μαγ. |
Δ.Ι./100g |
Δ.Ι./100g |
Ψωμί |
57,4 |
11,3 |
9,1 |
1,8 |
2,5 |
0,5 |
2 |
0,4 |
Ντομάτα |
4,5 |
3,5 |
1 |
0,8 |
0,1 |
0,08 |
0,3 |
0,2 |
Φέτα |
6,7 |
2,2 |
17,2 |
5,6 |
21,4 |
7 |
0 |
|
Σύνολο |
|
17 |
|
8,2 |
|
7,58 |
|
0,6 |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
ΑΞΙΑ (4)
|
|
Kcal/100g |
170 |
Υδατάνθρακες(g) |
17 |
Λιπίδια(g) |
7.58 |
Πρωτεΐνη (g) |
8.2 |
Διαιτητικές ίνες (g) |
0,6 |
Ανάλογα με ποσότητα ελαιολάδου : για κάθε ένα κουταλάκι του γλυκού προστίθεται 45 Kcal.