ΠΙΣΩ
Μπαμπανάτσα Φιλιατρών
Συνταγή CHEF Μαντώς Ηλιοπούλου, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, την αφράλα  και  λίγο  ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε τις ντομάτες  πάνω  στο  ψωμί.  Ψιλοκόβουμε  τη  φέτα  και  τα  μυρωδικά.  Τα προσθέτουμε πάνω  από  τις  ντομάτες.  Προσθέτουμε  αρκετό  ελαιόλαδο  και  σερβίρουμε. 


ΥΛΙΚΑ(1)

Ψωμί

60g

Ντομάτες

240g

Φέτα

100g

Σύνολο

400g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

304g

 

 Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5)

 

ΥΔ/100g

ΥΔ/100g μαγ.

ΠΡ/100g

ΠΡ/100g μαγ.

ΛΙΠ/100g

ΛΙΠ/100g μαγ.

Δ.Ι./100g

Δ.Ι./100g

Ψωμί

57,4

11,3

9,1

1,8

2,5

0,5

2

0,4

Ντομάτα

4,5

3,5

1

0,8

0,1

0,08

0,3

0,2

Φέτα

6,7

2,2

17,2

5,6

21,4

7

0

 

Σύνολο

 

17

 

8,2

 

7,58

 

0,6


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (4)

 

 

Kcal/100g

170

Υδατάνθρακες(g)

17

Λιπίδια(g)

7.58

Πρωτεΐνη (g)

8.2

Διαιτητικές ίνες (g)

0,6

Ανάλογα με ποσότητα ελαιολάδου : για κάθε ένα κουταλάκι του γλυκού προστίθεται 45 Kcal. 


Υλικά



  • 2 φέτες ζυμωτό ψωμί με προζύμι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια 
  • 100 γραμμ. Φέτα Καλαμάτας
  • Φρέσκο δυόσμο 
  • Ρίγανη φρέσκια και αποξηραμένη
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι αφράλα
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)