ΠΙΣΩ
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ
Χρόνος προετ/σίας 8 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 3 λεπ
Άτομα 4

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα multi-μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο (διατηρείται μια εβδομάδα).

Μικρές συμβουλές:
1. Εάν θέλετε το μείγμα πικάντικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πικάντικη μουστάρδα
2. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιες ελιές λίγο κτυπημένες, που δεν έχουν καλή εμφάνιση για το τραπέζι και να μην τις πετάξετε.


Διατροφική αξία:
Στην ιδιαίτερη διατροφική αξία των ελιών Καλαμών προστίθεται η διατροφική αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και του βαλσάμικου ξυδιού.


Πηγή: Ελένη Μιχαλοπούλου 

ΥΛΙΚΑ (1)

Ελιές

250g

Μουστάρδα

37.5g

Κάππαρη

8.6g

Ξύδι

15g

Ελαιόλαδο

13.5g

Πιπεριά

45g

Σύνολο

370g

Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5)

370g




Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5) :

 

ΥΔ

/100g

ΥΔ/100g

μαγ.

ΠΡ/100g


ΠΡ/100g

μαγ.

ΛΙΠ

/100g

ΛΙΠ/100g

μαγ.

Δ.Ι./

100g

Δ.Ι./100g

μαγ.

Ελιές

3,7

2,5

1,4

0,9

21,9

14,7

3,5

2,4

Ελαιόλαδο

0

0

0

0

99,9

3,6

0

0

Κάππαρη

5

0,1

2

0,05

1

0,02

3.2

0.07

Πιπεριά

9

1

2

0,2

0,4

0,04

0,8

0.09

 

Σύνολο

 

3,6

 

1,15

 

18,4

 

2.5



ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)

 

 

Kcal/100g

190

Υδατάνθρακες(g)

3.6

Λιπίδια (g)

18.4

Πρωτεΐνη (g)

1.15

Διαιτητικές ίνες(g)

2,5


 

Υλικά:


• ¼ κιλού ελιές Καλαμών έτοιμες και χωρίς κουκούτσι
• 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
• Μια κουταλιά σούπας κάπαρη
• Μια κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
• Μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμών
• Μια πιπεριά τύπου Φλωρίνης καθαρισμένη
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)