Εκτέλεση:
Διατροφική αξία:
Στην ιδιαίτερη διατροφική αξία των ελιών Καλαμών προστίθεται η διατροφική αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και του βαλσάμικου ξυδιού.
ΥΛΙΚΑ (1)
Ελιές |
250g |
Μουστάρδα |
37.5g |
Κάππαρη |
8.6g |
Ξύδι |
15g |
Ελαιόλαδο |
13.5g |
Πιπεριά |
45g |
Σύνολο |
370g |
Εκτίμηση μαγειρεμένου βάρους(g) (2),(3),(5) |
370g |
Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για τα 100g ωμών υλικών και για τα 100g μαγειρεμένου πιάτου(2),(3),(4),(5) :
|
ΥΔ /100g |
ΥΔ/100g μαγ. |
ΠΡ/100g |
ΠΡ/100g μαγ. |
ΛΙΠ /100g |
ΛΙΠ/100g μαγ. |
Δ.Ι./ 100g |
Δ.Ι./100g μαγ. |
Ελιές |
3,7 |
2,5 |
1,4 |
0,9 |
21,9 |
14,7 |
3,5 |
2,4 |
Ελαιόλαδο |
0 |
0 |
0 |
0 |
99,9 |
3,6 |
0 |
0 |
Κάππαρη |
5 |
0,1 |
2 |
0,05 |
1 |
0,02 |
3.2 |
0.07 |
Πιπεριά |
9 |
1 |
2 |
0,2 |
0,4 |
0,04 |
0,8 |
0.09
|
Σύνολο |
|
3,6 |
|
1,15 |
|
18,4 |
|
2.5 |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ(4)
|
|
Kcal/100g | 190 |
Υδατάνθρακες(g) | 3.6 |
Λιπίδια (g) | 18.4 |
Πρωτεΐνη (g) | 1.15 |
Διαιτητικές ίνες(g) | 2,5 |