Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε ένα χυλό αρκετά ρευστό ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ
και με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και 2 κουταλιές από το χυλό μας.
Την ψήνουμε από τη μια μεριά κι ύστερα από την άλλη μέχρι να ροδίσει.
Το ίδιο κανουμε και με το υπόλοιπο χυλό μας.
Τις στραγγίζουμε τις πέτουλες,τις γεμίζουμε με μυζήθρα και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες,
διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το
μαγγάνιο.
Ιστορικό:
Παραδοσιακό φαγητό το έφτιαχναν την Κυριακή της τυρινής επάνω σε πετουλοαξίνα στην φωτιά.
Πηγή: Ανδριάνα Παναγιωτοπούλου