ΠΙΣΩ
ΠΛΑΚΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Χρόνος προετ/σίας 15 λεπ
Χρόνος μαγ/τος 20 λεπ
Άτομα 4
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε ένα χυλό αραιό. Κατόπιν λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να καίει. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό και το απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλο το τηγάνι. Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε έτσι ώστε, να τελειώσει όλος ο χυλός. Μόλις τελειώσει όλος ο χυλός, παίρνουμε τις λεπτές αυτές πίτες και μια – μια τις βουτάμε σε καυτό λάδι και μια - μια τις μυζηθρώνουμε – δηλαδή τους ρίχνουμε επάνω την τριμμένη μυζήθρα.

Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η μυζήθρα αποτελεί πηγή ζωικών πρωτεινών για τον ανθρώπινο οργανισμό, ασβεστίου και βιταμινων Α, Β12 και του συμπλέγματος Β.

Πηγή: Μαρία Τριανταφυλλοπούλου

Υλικά:


• ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 200 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)