Εκτέλεση:Παίρνουμε το αλεύρι και το αλάτι και φτιάχνουμε ένα χυλό αραιό. Κατόπιν λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να καίει. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό και το απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλο το τηγάνι. Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε έτσι ώστε, να τελειώσει όλος ο χυλός. Μόλις τελειώσει όλος ο χυλός, παίρνουμε τις λεπτές αυτές πίτες και μια – μια τις βουτάμε σε καυτό λάδι και μια - μια τις μυζηθρώνουμε – δηλαδή τους ρίχνουμε επάνω την τριμμένη μυζήθρα.
Διατροφική αξία:
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο. Η μυζήθρα αποτελεί πηγή ζωικών πρωτεινών για τον ανθρώπινο οργανισμό, ασβεστίου και βιταμινων Α, Β12 και του συμπλέγματος Β.
Πηγή: Μαρία Τριανταφυλλοπούλου