Εκτέλεση:Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό και αλάτι. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Τα σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’. Αφού έχουν βράσει και τα ρεβίθια, τα βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε και τα βρασμένα λαχανικά, τη δάφνη αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο να πιούν τα υγρά τους.
Διατροφική αξία:
Τα ρεβίθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ενώ έχουν μικρό θερμιδικό περιεχόμενο. Η θερμιδική τους απόδοση πάντως μπορεί να αυξηθεί αρκετά εφόσον προστεθεί μεγάλη ποσότητα λαδιού κατά την διάρκεια ή μετά την ολοκλήρωση της μαγειρικής παρασκευής.
Πηγή: Σύλλογος Γυναικών Τ.Δ. Μεταμόρφωσης Δήμου Παπαφλέσσα
‘’Η Εστία’’